Se alle dine fordeler med Talkmore


Med Talkmore får du mange fordeler, og full kontroll på kundeforholdet.

Les mer om fordelene

Yoga for alle!

Visste du at en stiv og utrent kropp vil ha raskere effekt og mer nytte av yoga enn kroppen til en garvet yogi? La oss hjelpe deg i gang!

Les også: Tren med mobilen som PT

Yoga kan forstås som union eller forening, og innebærer en helhetsforståelse av fysisk, psykisk og sosial helse.

Metoden bygger på tusen år gamle filosofier rundt disiplin, kroppsbeherskelse og levemåter, og handler om å øke bevisstheten om kropp, pust og tankemønster.

Hvorfor skal jeg trene yoga?

Ved å begynne med yoga i hverdagen vil du kunne oppleve at kroppen blir sterkere, mer utholdende og at du får ny energi. Du vil også øke konsentrasjonsevnen og stabilitet i kroppen.

Som treningsform passer yoga for alle – uansett form eller kapasitet. Du trenger heller ikke sette av så mye tid for å få nytte av øvelsene.

Hva gjør yoga for kroppen min?

Yoga ved havetHar du stive ledd, vondt i nakken eller ryggen, eller er plaget med dårlig søvn og stress kan yoga hjelpe deg! Du blir bedre kjent med kroppen din, og kan enklere fokusere på andre ting enn hva som måtte plage deg.

I tillegg til dette kan øvelsene forbedre sirkulasjonen i kroppen, øke oksygenopptaket ditt og gjør deg bedre rustet til å møte hverdagens mange utfordringer. Yoga er rett og slett en god måte å ta vare på seg selv.

Hvordan kan jeg lære meg yoga?

Det beste for dem som er helt uten erfaring, er å ta et kurs hos en instruktør. Det er ikke alle som har et yogastudio i nærheten, eller kan følge en fast timeplan på et yogasenter, men treningsformen er såpass godt etablert i Norge at de fleste kan finne et kurs i nærheten av der de bor.

Det går an å kombinere en weekendtur med yogakurs som arrangeres hyppig og med mange ulike aktører. Enkelte reiseoperatører tilbyr dette som en del av reisen.

For de som liker å trene alene med instruksjon, kan en app på mobilen være ei god løsning. Da har du med deg en yogi uansett hvor du er, og det fungerer like bra om du er på reise eller hjemme.

Nedenfor finner du forslag til ulike programmer som kan lastes ned til mobilen, og en oversikt over utstyret du trenger.

Et godt tips på veien: Ta det med ro – i yoga kommer du langt med lite!

Eldre mann gjør Yoga hjemme

Hva slags utstyr trenger jeg?

Yogamatte er fint å ha som beskyttelse mot underlaget, og gjør at du ikke glir. Matter får du kjøpt på nett, i sportsbutikker og på yogastudioer i mange kvaliteter og tykkelser. Praktiserer du yoga ofte, bør du velge en litt tykkere matte (4 mm eller mer). Du kan også gjøre enkle øvelser på et teppe eller en stol.

Behagelige klær som gir kroppen full fleksibilitet er praktisk og ofte nødvendig. Tights eller shorts pluss en singlet er supert, eller en langermet genser hvis det er kjølig. Bruk klær som sitter inntil kroppen så slipper du at de kommer i veien når du gjør øvelser.

Ellers er det øvelser hvor du blant annet trenger puter og klosser, men her du kan bruke det du har tilgjengelig hjemme.

Hva slags Yoga-apper bør jeg sjekke ut?

Daily Yoga passer for nybegynnere. Korte treningsøkter designet av yogaeksperter og utøvere. Appen er gratis.

Daily YogaDaily Yoga: iPhone / Android

 

Yoga.com hevder å være verdens mest populære yoga-app. I denne kan du velge mellom 45 ulike programmer med ulik lengde og nivå. Du kan sette sammen ditt eget program fra øvelsene som er tilgjengelige i biblioteket. Alle øvelsene har en videodemonstrasjon, beskrivelse og oversikt over hvilke muskelgrupper som blir aktivert.

Yoga.com: iPhone / Android

 

I Yoga Studio får du 65 ulike programmer, delt inn i nybegynner, viderekommen og avansert – og med egne programmer for solhilsen, meditasjon, yoga for ryggplager og yoga for løpere. Også her kan du sette sammen ditt favorittprogram. En fordel med Yoga Studio er at du kan velge bolker med positurer slik at du enklere kan komponere et program med øvelser som naturlig hører sammen.

Yoga Studio: iPhone / Android

 

Musikk for Yoga inneholder håndplukket musikk for Yoga, avspenning og meditasjon. Inneholder utvalgte album for 11 ulike aktiviteter.

Musikk for Yoga: iPhone

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This