På tide med ny mobil?


Apple iPhone 8 Plus er her! Sjekk den og andre telefoner i nettbutikken vår.

Til talkmore.no →

Slik gjør du mobilen din om til en VR-brille

Virtual Reality, eller virtuell virkelighet på norsk, skaper engasjerende opplevelser – og du kan bli med på moroa uten at det koster mange penger.

Les også: Slik blir du en god mobilfotograf

Virtual Reality (VR) er en datateknologi som gjør at du kan oppleve en digital verden på en svært realistisk måte: Ved bruk av VR-briller og smarttelefonen din kan du bevege deg tredimensjonalt i mer og mindre realistiske fantasilandskaper, eller i Google Streetview for den saks skyld.

Kroppen din oppfatter det som skjer i en VR-opplevelse som ganske så ekte, ifølge Store Norske Leksikon. Derfor gir teknologien helt nye opplevelsesmuligheter: Du kan ta berg- og dalbaner, reise ut i verdensrommet, eller dykke i havet.

I tillegg til ren underholdning, forventes det at VR får en betydelig rolle innenfor områder som undervisning, terapi, trening og shopping, til og med virtuell opplæring i kirurgi. Men her og nå skal vi konsentrere oss om gøyalt tidsfordriv.

Billige og tilgjengelige VR-opplevelser

VR-brillerVirtual Reality er ikke en ny oppfinnelse, men det har tatt tid å gjøre teknologien god og rimelig nok til å nå frem til massemarkedet – altså til deg og meg. Tilgjengeliggjøringen av VR har utviklet seg i raskt tempo de siste årene, og nå er den endelig tilgjengelig for alle.

Du trenger verken dyrt utstyr eller teknisk innsikt for å la deg underholde av virtuelle verdener via mobilen. Har du en smarttelefon og litt papp kommer du nemlig langt. Billigalternativet til en dyr VR-brille er en såkalt cardboard. Det er en liten pappboks som du kan feste mobilen din inni, og bruke omtrent som en kikkert.

Det er mange enkle cardboards på markedet for deg som vil teste VR uten å bruke mye penger. På Google Cardboards kan du finne rimelige VR-brilleløsninger hvis du vil kjøpe dem ferdige.

Har du lyst til å lage dine egne, kan du bruke Googles mal som lastes ned gratis her. Da får du riktige mål og en instruktiv plan for hvordan du setter sammen VR-brillen din.

Anbefalte VR-apper

Når du har brillene dine, er det på tide å finne noen morsomme apper å bruke dem til. Valgmulighetene blir stadig flere, så hvorfor ikke laste ned flere forskjellige og finne dine egne favoritter?

Google anbefaler flere apper beregnet på VR på sine sider. Cardboard Camera lar deg ta dine egne VR-bilder, og i Jaunt tas du blant annet med på en 360-graders Paul McCartney-konsert.

Cardboard CameraCardboard Camera: iPhone / Android


JauntJaunt: iPhone / Android

Flere app-tips for VR

Innledningsvis nevnte vi Google Streetview – et must for deg som vil oppdage verden. Det var spennende før også, men med VR-briller blir det en mer virkelighetsnær opplevelse.

Google StreetviewGoogle Streetview: iPhone / Android

 

I appen Expeditions fra Google kan du besøke planeten Jupiter, se berømte landemerker på nært hold og svømme med haier. Eller hva med Androids Dream for Android, hvor du får kjøre en flyvende bil?

ExpeditionsExpeditions: iPhone / Android

 

Er du Star Wars-fan bør du teste Star Wars-appen hvor du rett og slett entrer kult-filmenes særegne verden totalt. Du kan til og med velge om du vil tilhøre den lyse eller mørke siden!

Star WarsStar Wars: iPhone / Android

Hva med en virtuell treningsøkt?

Det finnes utallige apper som lar deg trene med cardboard eller VR-briller på. Hva med å starte med Spirit Runner for iOS? I denne appen skal du løpe, hoppe og samle poeng. Ifølge utgiverne skal spillet være svært så avhengighetsdannende. Android-brukere kan for eksempel laste ned VR Fitness Sapporo, hvor du tar deg en løpetur gjennom Sapporos gater.

Spirit RunnerSpirit Runner: iPhone


VR Fitness SapporoVR Fitness Sapporo: Android

En helt ny YouTube-opplevelse

VR-trenden har også inntatt YouTube. Flere og flere bilder og videoer lages i VR-format; 360-graders opplevelser hvor det du ser på forandrer seg etter hvert som du beveger deg rundt i bildene.

Med den sosiale appen Fulldive for Android kan du kommunisere med vennene dine samtidig som du ser YouTube-videoer og tar dine egne VR-bilder.

FulldiveFulldive: Android

 

Bruker du iPhone? Last ned siste versjon av YouTube-appen og søk på #360video for å få maks utnyttelse av mobilen og cardboarden din.

YouTubeYouTube: iPhone

 

Dette er bare starten. Har du kommet i gang ennå? Hvis ikke, er det bare å hoppe i det – hvis du da ikke foretrekker å løpe, sveve eller fly opp ned. Alt er mulig i VR.

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This