Se alle dine fordeler med Talkmore


Med Talkmore får du mange fordeler, og full kontroll på kundeforholdet.

Les mer om fordelene →

Appene som hjelper deg med oppussingen

Fra organisering og planlegging til praktiske verktøy og eksperttips – fyll mobilen din med det du trenger for å lykkes med oppussingen.

Les også: Styr hjemmet ditt fra mobilen

Inspirasjon

Skal du pusse opp? Kanskje du har en detaljert drøm om hvordan det nye rommet skal se ut, men for de fleste er det mye inspirasjon i å se gode eksempler. På Houzz.com finner du ideer enten du skal bygge noe helt nytt, eller bare vil finpusse litt.

I Houzz-appen starter du med et bilde av et tomt rom som du så fyller med det du vil av møbler, fliser, lamper og lignende. Dette gjør du ved å velge og dra elementer inn i bildet med musepekeren – eller fingeren hvis du bruker mobilen. Når du er fornøyd med resultatet, kan du sende bildet til for eksempel samboeren din.

HouzzHouzz: iPhone / Android

 

Vil du se hvordan stua di hadde sett ut hvis du malte alle veggene solgule? Det kan du – iallefall nesten. Nordsjö Visualizer har utviklet en løsning hvor du kan teste malingsfarger du er interessert i, i virtuelle rom på skjermen. Da blir det mindre søl og færre bomkjøp.

Nordsjö VisualizerNordsjö Visualizer: iPhone / Android

Planløsning og organisering

I Room scan kan du få hjelp til planløsningen. Denne appen måler nemlig opp rommet for deg ved at du tar med deg mobilen og går langs rommets vegger. Målingen er ikke millimeterpresis, men god nok til å lage brukbare skisser. Android-brukere kan teste en alternativ app: MagicPlan. Den gjør samme nytten, men her tar du bilder av rommet fra forskjellige vinkler i stedet for å bevege deg fysisk rundt.

Room scanRoom scan: iPhone


MagicPlanMagicPlan: Android

 

HandyMobi hjelper deg til å organisere oppussingen. I denne appen kan du blant annet lage handlelister, sette opp kostnadsoversikt, ta notater og lære enkle håndverk etter instruksjoner.

HandyMobiHandyMobi: iPhone / Android

Stue med beroligende farger

Håndverkertips og verktøy

Planlegger du å gjøre mye selv, men mangler erfaring? Gjør det selv – 555 håndverkertips gir 5 dager gratis tilgang for ikke-abonnenter. Appen er laget for iOS. Den er inndelt i kategorier som gjør det enkelt å finne de tips og triks du trenger, enten det gjelder snekring, muring eller maling.

Gjør det selvGjør Det Selv: 555 håndverkertips: iPhone

 

Skulle du mangle et vater, kan du laste ned vater-appen iHandy. Den finnes både for iOS og for Android, og er gull verdt for eksempel når du skal montere en hylle eller henge opp bilder på veggen. Før du bruker denne appen må du kalibrere den ved å legge telefonen på en helt rett flate. Deretter husker appen posisjonen, og kan fortelle deg nøyaktig hvor skjev den hyllen ville ha blitt – hvis du ikke hadde lastet ned appen, da.

iHandyiHandy: iPhone / Android

 

Vet du hvor lang den veggen ved kjøkkenbenken er? Photomeasure for iOS lagrer dimensjoner for deg, slik at du slipper å huske dem. Genialt på handletur, og i kommunikasjon med håndverkere.
ImageMeter er en tilsvarende app for Android. Konseptet er enkelt: Ta et bilde, merk det du vil måle, og appen måler det for deg og lagrer informasjonen. En fin tilleggsfunksjon er at du kan gå tilbake og måle deler av objektet senere, uten å ta et nytt bilde.

Photo MeasuresPhoto Measures: iPhone


ImageMeterImageMeter: Android

Nettsider som kan komme til nytte

Apper kan virkelig være gull verdt. Men vi skal heller ikke glemme nettsidene som tilbyr artikler, reportasjer, bildeserier og dyrekjøpte erfaringer fra andre. Bruk dem flittig i oppussingsprosjektet ditt, både til å finne kreative løsninger og å unngå problemer.

Ifi.no er en innholdsrik nettside for deg som er interessert i oppussing. På Ifi ligger det artikler, tips og triks som omhandler de aller fleste vanlige oppussingsprosjekter i Norge. Har du spørsmål om kjøp av håndverkstjenester eller verktøyvalg kan du finne svar her. Ifi kan også være en kilde til informasjon hvis du lurer på hvilke tapet som er trendy, hvordan man vedlikeholder en mur eller hvilket gulv du skal velge.

Vi i villa har også mye innhold på nettsidene sine, inkludert et forum. Her diskuteres alt fra vedlikeholdsfrie terrassebord til belysning på vaskerom. Mange av artiklene gir løsningsforslag til vanlige utfordringer og dilemmaer, men nettstedet byr også på hjemme hos-reportasjer til inspirasjon.

Forhåpentlig gir dette deg det lille dyttet du trengte for å komme i gang med prosjektet ditt. Husk – riktig verktøy er halve jobben. Kos deg, og lykke til med oppussingen.

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This