Billig mobilabonnement


Vi har billige mobilabonnement som passer til akkurat ditt behov. Som ny kunde får du nå alle mobilabonnement for kun 99,-/mnd de to første månedene.

Les mer om abonnement til barn og unge

9 tips til trygg handel med mobilen

Gå gjennom denne sjekklisten før du klikker «bestill»!

Les også: Slik får du barna til å gjøre husarbeid

Det meste du trenger kan skaffes via nettet, og med mobilen i lomma er veien kort til impulskjøp. Men det er viktig å ta noen forholdsregler slik at du blir fornøyd med kjøpet ditt.

1. Sikre deg mot ID-tyveri

Det er viktig å gjøre alt du kan for å hindre at andre stjeler din identitet på nettet og bruker det til kriminell aktivitet – alt fra å loppe deg for penger på netthandel, til å tømme kontoen din eller ta opp lån i ditt navn. På nettvett.no finnes det mange gode råd og du kan teste hvor bevisst du er. Hos Talkmore kan du tegne ID-tyveriforsikring for hele familien.  

2. Google nettbutikken

Hvis du vurderer å handle fra en ukjent nettbutikk, bør du først forsøke å danne deg et inntrykk av bedriften. Søk den opp på nett og les omtaler fra tidligere kunder. Velg en annen nettbutikk hvis bedriften virker useriøs ut fra vurderingene du finner.

3. Let etter kontaktinformasjon

Seriøse bedrifter er ikke redde for å dele kontaktinformasjonen sin. Hvis du verken kan finne telefonnumre, e-postadresser, navn på ansatte eller en fysisk adresse, bør det lyse en varsellampe i hjernen.

4. Sammenlign priser

Én av fordelene med å handle på nettet er at du kan sammenligne priser fra flere butikker. Du kan gjøre kupp hvis du tar deg tid til å undersøke tilbud hos konkurrentene før du bestiller.
Du kan også spare penger ved å bruke rabattkoder som du enten finner i nettbutikken, i e-poster med tilbud eller via rabattkode-sider.

5. Er frakten inkludert?

Fraktkostnader kan utgjøre en stor forskjell på totalsummen. Når du sammenligner priser på nettet, må du derfor huske å sjekke om prisene er inkludert frakt eller ikke. Mange nettbutikker opererer med gratis frakt når du handler over en viss sum.

6. Sjekk moms og toll ved kjøp fra utlandet

Hvis verdien på bestillingen din kommer under 350 kroner, inkludert frakt og forsikring, trenger du ikke å tenke på dette. Men passerer du den summen må du regne med å betale 25 prosent merverdiavgift (mva). For noen produkter kommer det en tollavgift i tillegg. Tolletatens hendige importkalkulator lar deg regne ut kostnadene.

7. Sjekk vilkårene

Du har sikkert opplevd å måtte huke av i en rute for at du aksepterer vilkårene for handelen før kjøpet ditt blir gjennomført. Men leser du noen gang vilkårene? Det er greit å ha i bakhodet at ditt bekreftende klikk betyr at du har gitt samtykke til nettbutikkens betingelser for blant annet retur og avbestilling.

8. Trygg netthandel

De tryggeste forhåndsbetalingene gjør du med kredittkort eller elektroniske løsninger som PayPal. Som Forbrukerrådet skriver: «Ved bruk av kredittkort, har du lovfestet rett på pengene tilbake om du ikke får det du har bestilt, uavhengig av i hvilket land selger befinner seg.» Du finner mer informasjon om dette på Forbrukerrådets nettsider.

Nettsikkerhet

 

9. Slik kan du klage

Hvis du, mot formodning, må klage på en handel, bør du først av alt skrive et klagebrev. Du finner Forbrukerrådets mal for klagebrev her. Hvis du har handlet fra et EU-land, kan du henvende deg til Forbruker Europa. Dersom du har handlet fra en nettbutikk i USA, kan du bruke Better Business Bureau.

Nå er du klar for å gjøre en virkelig god handel på nettet. Disse seks nettstedene er et godt utgangspunkt:

Disse nettsidene aggregerer hvilke tilbud og rabatter du til ei hver tid kan finne på nettet. Dersom du vil spare noen kroner er dette kjempesmart å sjekke!

Rabble.no


Kupongkode.com


LittBilligere.no

Vet du akkurat hva du vil ha – og lurer på hvor du får det billigst? Søk på produktet på et av disse nettstedene, og finn ut hvor du får best pris.

Prisguide.no


Kelkoo.no

Posten har lagd en svært nyttig oversikt over hvilke nettbutikker de anser som pålitelige.

Posten: Norges nettfavoritter

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This