Trygg Ung


Mer data til barna, mer kontroll til deg.

Les mer om abonnement for eldre barn og ungdom

7 steg for å få kontroll over familielogistikken

Ferien er over og hverdagen i full gang. Slik unngår du kaosfella!

Les også: Disse appene hjelper deg spare penger

Kom hverdagskaoset litt brått på etter ferien? Stress blir det fort dårlig stemning av, så det gjelder å få orden på familielogistikken! Planlegging og organisering er nøkkelen til en smidigere hverdag – og da er smarttelefonen til god hjelp.

1. Del familiekalender

Lag en digital kalender med familiens avtaler. Du kan synkronisere og dele kalenderen med andre familiemedlemmer, slik at dere alltid er oppdatert på hvem som skal på kveldsmøte, fotballtrening og yogaworkshop. Dere unngår dobbeltbookinger og misforståelser, og kan lage påminnelser om å huske gymtøy eller ekstra matpakke til turdagen.

Google Kalender er kjapt og sette opp, og enkelt å dele med hele familien.

Google Kalender: iPhone / Android

2. Lag felles lister

Lag elektroniske handlelister, huskelister og To Do-lister som du deler og synkroniserer med partneren din. Begge kan føre opp ting på lista, og krysse av når noe er kjøpt eller gjort. Listene oppdaterer seg automatisk hos begge.

Wunderlist egner seg ypperlig for dette!

Wunderlist: iPhone / Android

3. Kjøp dagligvarer på nett

Dagligvarehandel på nett har tatt markedet med storm, og gjør livet enklere for mange familier. Du kan hente varene selv i butikken eller på utleveringsstedet, eller få det levert rett på døra mot et mindre gebyr.

Med Kolonial.no kan du bestille dagligvarer enten via nettsted eller app.

Kolonial.no: iPhone / Android

4. Lag ukesmeny

Sett opp en ukesmeny og gjør storinnkjøp én gang i uka. Da slipper du å løpe rundt i butikken med en sliten og småsur pode som insisterer på cornflakes med syltetøy til middag. Mye kan forberedes kvelden før, som å kutte grønnsaker og oppbevare det i en lufttett boks. Inspirasjon og oppskrifter til familievennlige middager finner du blant annet hos Matprat.

MatPrat: iPhone / Android

Underholdningsapper

5. Skaff hjelp til huset

Finn.no kan du legge inn en kort beskrivelse av hva du trenger hjelp til, og motta tilbud fra f.eks. håndverkere gjennom funksjonen Mitt anbud. Sammenlikne priser, referanser og anmeldelser og velg en tilbyder. For mindre jobber (under kr 6000) kan du bruke tjenesten Småjobber.

Finn.no: iPhone / Android

Bursdagskake6. Hamstre bursdagsgaver

Bursdagsinvitasjonene kommer tett som hagl så fort ferien er over. Kjøp inn mange bursdagsgaver du kan ha på lager, så slipper du å stresse rundt i en overfylt lekebutikk i siste liten. Mange nettbutikker har også kampanjer og gode tilbud på leker.

Bursdagsjentene.no har også gode tips til bursdagsfesten hvis du er seint ute med planleggingen.

7. Oversikt over trafikken

Det er utrolig frustrerende å sitte fast i trafikken på vei til eller fra jobb. Med appen Trafikkflyt får du oppdaterte trafikkmeldinger, trafikkamera og et eget kart som viser trafikkflyten.

Trafikkflyt: iPhone / Android

 

 

Flere om å planlegge hverdagen? Mobilen er et supert verktøy for å kommunisere, men med feil type abonnement kan det gi seg utslag på fakturaen. Et tips er å samle familiens abonnement – hos Talkmore får du 15 prosent rabatt med samlefaktura, slik at dere enkelt kan få orden på familielogistikken uten at telefonregningen blir skyhøy. 

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This