På tide med ny mobil?


Apple iPhone 8 Plus er her! Sjekk den og andre telefoner i nettbutikken vår.

Til talkmore.no →

Styr hjemmet ditt fra mobilen

Med smart-teknologi kan du styre alt fra boligalarmen til kaffetrakteren via mobilen din.

Les også: Slik blir du en god mobilfotograf

Tenk deg at du våkner til duften av nytraktet kaffe mens dagens værmelding, trafikkrapport og skreddersydde nyhetsrapport tikker inn på mobilen. Når du er ferdig på jobben får du melding fra kjøleskapet om at du mangler ost og smør, og dessuten har melken gått ut på dato. Mens bilen parkerer seg selv låser døren seg opp, lysene slås på og du går inn i det perfekt tempererte hjemmet ditt.

Når varmtvannsberederen holder på å ryke, sender den deg en SMS, og tilbyr seg å bestille rørlegger. Og det smarte hjemmet ditt sørger for optimalt inneklima og energisparing uten at du trenger å foreta deg noe annet enn å følge med på en app på mobilen din.

Vi er kanskje ikke helt der enda, men denne fremtiden er faktisk ikke så langt unna. Smart-teknologi i hjemmet er i rivende utvikling med stadig nye løsninger og produkter. Her er noen funksjoner du allerede i dag kan styre via mobilen din når du er hjemme, på jobb eller på ferie.

Få beskjed når alarmen går

De fleste moderne alarmsystemer i dag kan styres via en app. Når innbruddsalarmen eller brannalarmen går får både du og vaktselskapet beskjed med en gang. Du kan også installere magnetkontakter eller sensorer som varsler deg hvis dører eller vinduer blir åpnet.

Se hva som foregår

Lurer du på om ungene gjør leksene sine, eller hva hunden din egentlig driver med når du er på jobb? Nå finnes det kameraer du kan følge med på via mobilen. Sjekk om barna har kommet hjem fra skolen, bruk det som babymonitor eller programmer det til å varsle deg når noe beveger seg hjemme.

Fjernstyr lys og elektriske apparater

Sjekk om du glemte å slå av kaffetrakteren før du dro på jobb, eller slå den på fra senga søndag morgen. Du kan tidsstyre TV-en når barna er alene hjemme, og programmere lysene til å slå seg av og på når du reiser bort så huset ser bebodd ut.

smart-teknologi

Spar strøm og kontroller inneklimaet

Godt inneklima er viktig for et komfortabelt og sunt hjem. Du kan installere sensorer som måler og regulerer temperaturen og luftfuktigheten, og gir deg beskjed hvis noe er unormalt. Varmeovnen kan kobles til en strømbryter som styres via mobilen, så du kan slå på varmen før du kommer hjem. Både lys, varme og andre elektriske apparater kan programmeres til å spare strøm.

Lås opp døra med mobilen

Med en elektronisk dørlås du styrer via mobilen slipper du å dra tidlig fra jobben fordi ungene eller bestemor har glemt nøklene. I tillegg kan du lage engangskoder så du kan slippe inn vaskehjelpen eller elektrikeren uten å være hjemme.

Fem apper som gjør hjemmet ditt smartere

Smart-teknologien i hjemmet blir stadig bedre, enklere og mer fleksibel. Systemet kobles til Wi-Fi nettverket i hjemmet ditt, og de ulike enhetene kommuniserer via et knutepunkt. Du velger selv hvilke tjenester du ønsker. Last ned appen som hører til og du kan styre og overvåke hjemmet med mobilen.

1. Verisure Alarm

Alarmsystemet fra Verisure lar deg styre alarmen via mobilen. Du blir varslet når alarmen går, eller når noen slår den av eller på. Du kan også sjekke om vinduer og dører er låst, styre lyset, elektriske apparater og installere elektronisk dørlås og kamera.

Verisure AlarmVerisure Alarm: iPhone / Android

 

2. Sector Alarm

Med Sectors alarmsystem og app kan du styre alarmen, bli varslet når den går og når noen slår den av eller på. Du kan også sjekke temperaturen og installere smartplugger som styrer lys og elektriske apparater. Systemet er kompatibelt med Yale Doorman som lager elektroniske dørlåser.

Sector AlarmSector Alarm: iPhone / Android

 

3. HomeKit fra Apple

HomeKit lar deg styre og overvåke flere apparater fra iPad eller iPhone. En Apple TV (4. generasjon) eller iPad som befinner seg i hjemmet og er slått på fungerer som knutepunkt. Blant annet kan du styre lyset, temperaturen, sjekke om vinduet er åpent og koble til kamera. På Apple ligger det en oppdatert oversikt over hvilke merker og produkter som er kompatible med HomeKit.

HomeKitHomeKit: iPhone
(Appen fungerer kun på mobil)

 

4. Philips Hue

Med Philips Hue kan du styre lyspærer og lamper fra mobilen. Du kan slå av og på lyset når du er ute, dimme det uten å forlate godstolen, styre fargetemperaturen og programmere det til å slå seg av og på automatisk. Philips Hue er kompatibelt med Apple HomeKit.

Philips HuePhilips Hue: iPhone / Android

 

5. Future Home

Future Home fungerer slik at du plasserer trådløse enheter rundt i boligen og kobler dem sammen med en smarthub. Du kan velge mellom ulike pakker med forskjellige funksjoner og komponenter. Blant annet kan du styre alarmen, elektriske apparater, lyset, inneklima og installere elektronisk dørlås som styres fra mobilen.

Future HomeFuture Home: iPhone / Android

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Delta i spørreundersøkelse

Hjelp oss å bli bedre! Delta i en kort spørreundersøkelse om Talkmores kundemagasin.

Undersøkelsen varer i et par minutter.

START UNDERSØKELSEN

Pin It on Pinterest

Share This