Abonnement for barn og unge

Abonnement til barn og unge


Med abonnementene Trygg Start og Trygg Ung får barn og ungdom under 21 år mer data, og du får enda bedre kontroll. Alle abonnement har fri tale, SMS og MMS inkludert i Norge.

Les mer om abonnement til barn og unge

Slik får du barna til å gjøre husarbeid

– Mamma, er det ikke bare å dra kortet? Da siviløkonomen Philip Haglund overhørte kommentaren fra en ung jente, fikk han en genial idé som har resultert i en ukepenger-app tilpasset den digitale hverdagen til små og store.

Les også: 10 apper som hjelper deg spare penger

Når hadde du sist noe særlig med kontanter i lommeboken? I dag går få foreldre med penger på seg, og barn får tidligere bankkort. Da er det altfor lett å miste oversikten over hvor mye man egentlig har å rutte med.

Den kjensgjerningen var utgangspunktet for utviklingen av Gimi, appen som skal hjelpe barn og unge med å håndtere penger på en fornuftig måte. Den svenske siviløkonomen Philip Haglund brukte egne unger som testpiloter, og nå er Gimi-appen blitt en hit blant både foreldre og barn.

Hva appen gjør? Lærer barn å tjene ukepenger ved å gjøre husarbeid. Appen har en morsom og fin grafikk som gjør den til en lek å bruke! Etterhvert som barna tjener penger, kommer de nærmere et sparemål. Når det er nådd, kan de få belønningen, for eksempel ukepenger eller noe så konkret som en ny fotball.

Gimi: iPhone / Android

Abonnement for barn og unge

Dataspill og husarbeid

Både foreldrene og barna legger inn oppgaver på Gimi-appen. Når ulike typer husarbeid er utført, kan barna sende inn et bilde av det de har gjort som bildebevis, og få utløst sparepenger. Deretter kan de sette seg sparemål, og foreldrene kan legge inn en valgt sparerente. Å lære hva renter er tidlig i livet er gull! Oppgavene blir som i et dataspill, der man når høyere nivåer etter hvert som man samler poeng, og får ulike bonuser. Gimi er med andre ord et dataspill koblet til virkeligheten.

På nettsiden til Gimi kan alle følge med på hvor mange som sparer hvor mye, hva det tilsvarer i antall fotballer eller kinobesøk, og hva de mest populære oppgavene er. For tiden er det å ta oppvasken, rydde rommet sitt, bære ut søppel og re opp sengen de mest populære oppgavene. Snittrenten til foreldrene er 1,5 %, og den vanligste belønningen er kinobesøk.

Par på tur

Forstå digitale penger

I gamle dager hadde vi stort sett bare mynter og sedler. Jo mindre mynt, jo mindre verdi. Den visuelle forståelsen av pengeverdier gjorde det lettere å være sparsom. I dagens digitale verden er det altfor lett å miste oversikten over hvor mye man egentlig har å rutte med. Gode råd blir dyre!

Å snakke med barna om økonomi, sparing og utgifter er ikke negativt. Det handler ikke nødvendigvis om tørre tall som gir dårlig samvittighet, men om å oppnå drømmer med egeninnsats. Hele verden er økonomisk avhengig, og jo tidligere barn lærer de viktigste mekanismene bak pengenes omløp i eget liv, og i markedet, jo bedre rustet blir de til å bli økonomisk trygge og uavhengige. Begynn med husarbeid og sparepenger for å gi dem en god start!

LES OGSÅ:

Hos Talkmore får du:


• Lave priser og full Telenor-dekning
• Ubegrenset med minutter, sms, mms, og valgfri mengde data – til bruk både hjemme og på ferie i EU/EØS
• Data-rollover alltid inkludert
• Ingen binding

Les mer

Det koster så lite,
men kan bety så mye.

Pin It on Pinterest

Share This